SMOF – Strategi med Oplagte Forbindelser

Ring 30294820 – SpickerSpicker

Til projektledere eller andre, der vil ud over rampen – forny fremgangsmåden med næste projekt, næste idégenering eller de næste forandringer.

spic (10)

Book en kort introduktion og se, om du/I vil til at SMOF den!

Når du idégenererer nye projekter tænker du garanteret meget over, hvad kan man finde på af nye tiltag, genbruger hvad du kan fra tidligere, researcher på nettet eller spørger din kollega ved nabo-skrivebordet. Alle sammen gode løsninger, som holder langt hen af vejen.

Grib til SMOF – Strategi Med Oplagte Forbindelser, der ikke ser oplagte ud!

Vi er nemlig ligeså gode, som dem vi er sammen med!

Lav en kort tidslinje på idéfasen af projektet.

Lav ligeledes en tidslinje for hver af de næste steps (du ved bedst selv, hvor mange faser og hvad faserne hedder i dit projekt) her eksempelvis nævnt: planlægning, start, mellemstatus, afslutning og evaluering.

Hver tidslinje har brug for, at du finder personer i dit netværk, som kan kvalificere denne del af projektet. Hver forbindelse (person, personer) skal ind på tidslinjen som en aktivitet – møde, ringe, samles eller andet. Og jeg tænker ikke på de medarbejdere, som i forvejen er tilknyttet projektet, da de er ansat til det. Tænker heller ikke på tilknyttede interessenter, som du vanligt sætter møder op med..

PRØV NOGET NYT – SMOF løs…

Her lidt til inspiration:

  • Brainstorm med kollegaer på hvem der kunne have en helt anderledes vinkel på projektet
  • Brug god tid på at pløje dit netværk i gennem…
  • Schroll ned på Linkedin/FaceBook/Twitter eller andre sociale medier
  • Skim visitkort, flyers mm
  • Ring til mindst 3, du ikke har vendt noget med i lang tid og som du kan se har gode erfaringer med temaet, med lignende projekter eller som du intuitivt tænker kunne være bidragende til dit projekt
  • Gå til det hjørne i virksomheden og snak med den, du sjældent drikker kaffe med
  • Spørg et familiemedlem, som du ikke normalt snakker projekter med
  • Lav en mini fokusgruppe af forskellige kompetencer, som ikke kender hinanden
  • Få skoleelever til at vende ideer omkring dit emne i luften

SMOF listen er med et utal af muligheder – få lavet din personlige liste og find det guld, som dit vanlige øje ikke ser.

Bemærk for at tingene lykkes, skal dine forbindelser også have noget ud af den tid, de bruger på at tænke for dig og dit projekt. Belønningen kan være anerkendelsen i at blive spurgt, det kan være det netværk, man sætter dem op med, det kan den viden, de får indsigt i, eller noget helt 5.

Det er kun hvis hensigten er god, at resultatet bliver godt!

SMOF hilsner Spiderwoman alias Annette – SpickerSpicker