I sidste uge var jeg heldig at havne helt på Bornholm som proceskonsulent sammen med Marianne Spandet Jakobsen, der har virksomheden reCome – make people grow.

Vi havde ekstra tid inden den konkrete opgave. En oplagt mulighed for at få “smoffet” lidt….. SMOF = Strategi Med Oplagte Forbindelser.

Oplagte forbindelser var i dette tilfælde, de mennesker, virksomheder, organisationer, der er på Bornholm. Jeg fik inden afgang aftalt et møde Fredrik Romberg, direktør for Business Center Bornholm.

Det var super spændende at høre om de tiltag, de havde på øen og Fredrik havde taget erhvervskonsulent Jørn Pedersen med til mødet. Begge med lang erhvervserfaring og en masse gode kompetencer i rygsækken.

Der er meget samarbejde på tværs af  Business Center Bornholm, Vækstforum, det kommunale, Væksthuset, fonde, private initiativer. Altsammen med til at bære de satsninger, som øen har bestemt sig for. Og så er der bare en ekstra dimension af agilitet og kreativitet i sådant et mindre lokalsamfund. Masser af viden til at reflektere over!

Så har du lidt ekstra tid – et nyt sted…. SMOF løs!

Bedste SMOF hilsner

img_1746

Bornholm – erhvervsliv og kreative bygger bro her!

Annette – SpickerSpicker – Spiderwoman – Bornholmer-fan!